Glavni rezultati projekta

Project Plan

RVANJE_GLUVIH radni plan se sastoji od tri glavna radna paketa, kao što je prikazano u nastavku:

Naš projekat ima za cilj:

Greco Roman Wrestling for d/Deaf people

The DEAF_WRESTLE project’s main objective is to equip coaches, managers or instructors, athletes, referees with competences and skills aiming at improving the outreach to people with hearing disabilities.

Partnerske organizacije

Naša škola je jedna od najstarijih državnih specijalnih obrazovnih ustanova u Srbiji, osnovana 1928. godine.

  • Škola pruža kvalitetne programe za predškolce sa smetnjama u razvoju
  • Škola pruža programe osnovnog obrazovanja za decu sa smetnjama u razvoju.
  • Škola pruža stručno osposobljavanje i obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju u oblasti:

1) Poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane, obrazovni profil: Pekar

2) Hemija, nemetali i grafičko projektovanje, obrazovni profil: knjigovezac

3) Lične usluge, obrazovni profil: Ženski frizer

 

U školskoj 2022/2023. godini škola dobija status Resursnog centra.

 

Škola obezbeđuje smeštaj i ishranu učenika u našem domu.

Kontakt imejl: skolazagluve035@mts.rs

Sajt: www.11maj.edu.rs

Sportski klub Angel Vojvoda – Haskovo organizuje, usmerava, koordinira i unapređuje delatnost podizanja sportskog duha u oblasti rvanja. Stvara uslove za razvoj sporta i drugih aktivnosti, privlačenjem javnosti i integracijom manjinskih grupa na regionalnom i nacionalnom nivou. Klub nudi besplatne treninge dva puta nedeljno za osobe u nepovoljnom položaju i osobe sa invaliditetom.

Klub sarađuje sa svim zajednicama i organizacijama – vladinim i nevladinim, u zemlji i inostranstvu, koje se odnose na rvanje i sport uopšte, zalažući se i odbranjujući ljudska i građanska prava i slobode svih članova kluba, bez obzira na njihovo poreklo.

predsednici: Stoyan Marinov and Stoyan Chobanov

Kontakt imejl:   stoqn_ch@abv.bg

Fejsbuk stranica: https://www.facebook.com/people/Wrestling-team-haskovo/

Rvački klub Radnički“ osnovan je 1926. godine i deo je najstarijeg sportskog društva u Srbiji – SD „Radnički Beograd“ koje postoji od 1920. godine.Klub je član Rvačkog saveza Srbije koji okuplja 50 rvačkih klubova. RK „Radnički“ je jedan od 10 elitnih klubova u zemlji koji se takmiče u Super ligi Srbije u rvanju grčko-rimskim. RK „Radnićki“ organizuje besplatne škole rvanja za decu i mlađe uzraste, specijalnu školu rvanja za devojčice, kao i škole i treninge za odrasle od 16-35 godina.

Sajt: https://www.rvackiklubradnicki.com/

Mejl: wrestlingradnicki@yahoo.com

Zewelepe pruža visokokvalitetne usluge istraživanja, obuke, obrazovanja, konsaltinga i IKT na lokalnom, nacionalnom, evropskom i međunarodnom nivou, prilagođavajući pristup usredsređen na čoveka i imajući za cilj promociju održivog razvoja i rasta. Zevelepe okuplja multidisciplinarni tim visoko specijalizovanih istraživača iz oblasti finansiranja, inženjeringa, komunikacionih tehnologija, obrazovanja i društvenih i političkih nauka sa dugogodišnjim iskustvom u upravljanju projektima i implementaciji nacionalnih, finansiranih od strane EU i međunarodnih projekata.

Sajt: https://zewelepe.eu/

Mejl: info@zewelepe.eu

Policijski borilački klub BEZBEDNOST Skopje je udruženje građana, koje osnivaju građani, radi ostvarivanja i usaglašavanja njihovih interesa i obavljanja delatnosti u cilju unapređenja psihofizičkih sposobnosti građana i razvoja borilačkih veština među zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova, opštinama u gradu Skoplju, gradu Skoplju i Republici Severnoj Makedoniji. PBK BEZBEDNOST Skopje je osnovan 1994. godine i ima veoma bogatu istoriju u rvačkom sportu. Osnovni ciljevi kluba su organizovanje sportskih programskih aktivnosti u sportskim disciplinama: rvanje slobodnim stilom, rvanje grčko-rimskim stilom, rvanje za žene i rvanje na pesku; organizovanje sportskih programskih aktivnosti posle borilačkih veština: samoodbrana, džiu-džicu i druge borilačke veštine. PBK BEZBEDNOST Skoplje je u proteklom periodu ostvario značajne međunarodne sportske rezultate i osvojio više od 150 medalja na državnim prvenstvima.

Predsednik: Dr. Strasho Gligorov

Mejl: gligorovstraso@yahoo.com

Fejsbuk stranica: https://www.facebook.com/PBKBezbednost

Sajt: www.pbkbezbednost.mk

 

Institut za gluve u Torinu u Pjaneci ima bogatu istoriju, koja datira od njegovog osnivanja 1814. godine od strane porodice Savoj. Fondacija je već više od dva veka posvećena obrazovanju za gluvu decu i obuci njihovih nastavnika. Kao neprofitna fondacija, Institut nudi niz vrednih usluga i programa za podršku d/gluvim i gluvoslepim osobama sa višestrukim oštećenjem, kao i onima sa drugim invaliditetom.

Sve u svemu, Institut za gluve u Torinu u Pjaneci je sveobuhvatna organizacija koja nudi širok spektar usluga i programa za podršku zajednici d/gluvih i promovisanje inkluzivnosti u društvu.

Sajt: istitutosorditorino.org/ 

Helping Hand je grčka nevladina, neprofitna organizacija, koja između ostalih ima za cilj promociju ljudskih prava i socijalne inkluzije kroz obrazovanje i obuku. Helping Hand posluje u Grčkoj, a posebno u regionu Atike, ali kao član evropskih konzorcijuma sarađuje sa partnerima iz EU, u oblastima svog interesovanja i stručnosti, kao što su obrazovanje, zaštita ljudskih prava, naučna istraživanja, društveni razvoj i blagostanje.

Sajt: http://helping-hand.work/

Mejl: euhelpinghand@helping-hand.work

Udruženje grčkih rvačkih trenera za svoje glavne ciljeve ima brigu, zaštitu, promociju i promociju interesa svojih članova, kao i njihovu naučnu i trenersku obuku, promociju rvačkog sporta kroz procese saradnje sa sportskim telima kako na nacionalnom, tako i na panevropskom i svetskom nivou. Organizacija dana, konferencija i seminara obuke.

Sajt: https://www.proponitespalis.gr

Virtuelna biblioteka

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas.

„Sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit. sed quia non numquam qui ratione voluptatem sequi nesciunt. 

Rezultati projekta

D 2.1: RVANJE_GLUVIH vodič

D 2.2: Rečnik RVANJE_GLUVIH

D 3.1: RVANJE_GLUVIH Dizajn kurikuluma

D 3.2: RVANJE_GLUVIH Mikro program učenja

D 4.1: RVANJE_GLUVIH Program za mikroučenje na mreži

D 4.2: RVANJE_GLUVIH Dostava onlajn kurseva

D 4.3: RVANJE_GLUVIH onlajn trening sesije

D 5.1: Plan širenja i održivosti, veb resursi i komunikacijski materijali

D 5.2: Veb sastanci sa profesionalnim sportistima kao uzorima

D 5.3: Multiplikatorski događaji – sport

D 5.4: Međunarodna konferencija

D 5.6: Političke preporuke