Основни резултати от проекта

Project Plan

Работният план на DEAF_WRESTLE се състои от три основни работни пакета, както е показано по-долу:

Целта на нашия проект е да:

Greco Roman Wrestling for d/Deaf people

The DEAF_WRESTLE project’s main objective is to equip coaches, managers or instructors, athletes, referees with competences and skills aiming at improving the outreach to people with hearing disabilities.

Партньорски организации

Нашето училище е едно от най-старите държавни специални учебни заведения в Сърбия, основано през 1928 г.

Училището предлага качествени програми за деца с увреждания в предучилищна възраст.

  • Училището предлага програми за начално образование за деца с увреждания.
  • Училището осигурява професионално обучение и образование за ученици с увреждания в областта на:

1) Селско стопанство, производство и преработка на храни, образователен профил: Бейкър

  2) Химия, неметали и графичен дизайн, образователен профил: Книжар

   3) Лични услуги, образователен профил:  Жена фризьор

През учебната 2022/2023 г. училището получава статут на Ресурсен център.

Училището осигурява настаняване и хранене на учениците в нашето общежитие.

Имейл за контакт: skolazagluve035@mts.rs

Нашата уебстраница: www.11maj.edu.rs

„Спортен клуб Ангел Войвода – Хасково“ организира, ръководи, координира и усъвършенства дейността по повишаване на спортното майсторство в областта на борбата. Създава условия за развитие на спортни и други дейности, като привлича обществеността и интегрира малцинствени групи на регионално и национално ниво. Клубът предлага безплатни тренировки два пъти седмично за хора в неравностойно положение и хора с увреждания.

Клубът си сътрудничи с всички общности и организации – правителствени и неправителствени, в страната и в чужбина, които имат отношение към борбата и към спорта като цяло, като отстоява и защитава човешките и гражданските права и свободи на всички членове на клуба, независимо от техния произход.

 

Председатели: Стоян Маринов и Стоян Чобанов

Електронна поща за контакт: stoqn_ch@abv.bg

ФБ страница: https://www.facebook.com/people/Wrestling-team-haskovo/

Клубът по борба „Радницки“ е основан през 1926 г. и е част от най-стария спортен клуб в Сърбия – СД „Раднички Београд“, който съществува от 1920 г.

Клубът е член на Федерацията по борба на Сърбия, която обединява 50 клуба по борба. РК „Радницки“ е един от 10-те елитни клуба в страната, които се състезават в сръбската Суперлига по гръко-римска борба. РК „Радницки“ организира безплатни школи по борба за деца и младша възраст, специална школа по борба за момичета, както и школи и тренировки за възрастни на възраст 16-35 години.

 

Уебсайт

https://www.rvackiklubradnicki.com/

Имейл за контакти

wrestlingradnicki@yahoo.com

Zewelepe предоставя висококачествени услуги в областта на научните изследвания, обучението, образованието, консултациите и ИКТ на местно, национално, европейско и международно равнище, като прилага подход, ориентиран към човека, и се стреми да насърчава устойчивото развитие и растеж. Zewelepe обединява мултидисциплинарен екип от високоспециализирани изследователи в областта на финансирането, инженерството, комуникационните технологии, образованието и социалните и политическите науки с дългогодишен опит в управлението на проекти и изпълнението на национални, финансирани от ЕС и международни проекти.

 

Уебсайт: https://zewelepe.eu/

Електронна поща: :

info@zewelepe.eu

Policiski borecki klub BEZBEDNOST Skopje е гражданско сдружение, създадено от граждани, с цел постигане и хармонизиране на техните интереси и извършване на дейности, които целят подобряване на психофизическите способности на гражданите и развитие на бойните изкуства сред служителите на Министерството на вътрешните работи, общините в гр. PBK BEZBEDNOST Skopje е създаден през 1994 г. и има много богата история в спорта борба. Основните цели на клуба са организиране на дейности по спортна програма в спортните дисциплини: борба свободен стил, гръко-римски стил, женска борба и плажна борба; организиране на дейности по спортна програма след бойни изкуства: самозащита, джиу-джицу и други бойни изкуства. През изминалия период PBK BEZBEDNOST Skopje постигна значителни международни спортни резултати и спечели повече от 150 медала на държавни първенства.

 

Председател: д-р Страшо Глигоров

Електронна поща за контакт: gligorovstraso@yahoo.com  

ФБ страница: https://www.facebook.com/PBKBezbednost

Уебсайт: www.pbkbezbednost.mk

Торинският институт за глухи в Пианеца има богата история, датираща от основаването му през 1814 г. от семейство Савой. Вече повече от два века фондацията се занимава с осигуряване на образование за деца с увреден слух и обучение на техните учители. Като фондация с нестопанска цел институтът предлага редица ценни услуги и програми в подкрепа на хората с увреден слух и с множество увреждания, както и на хората с други увреждания.

Като цяло Торинският институт за глухи в Пианеца е всеобхватна организация, която предлага широк спектър от услуги и програми в подкрепа на общността на хората с увреден слух и за насърчаване на приобщаването в обществото.

Уебсайт: https://istitutosorditorino.org/index.php/en/

 

Helping Hand е гръцка неправителствена организация с нестопанска цел, която, наред с другото, има за цел да насърчава правата на човека и социалното включване чрез образование и обучение. Helping Hand работи в Гърция, и по-специално в региона на Атика, но като член на европейски консорциуми си сътрудничи с партньори от ЕС в областите, които представляват интерес за нея и в които има опит, като образование, защита на правата на човека, научни изследвания, социално развитие и благосъстояние.

Уебсайт:

http://helping-hand.work/

За контакт: euhelpinghand@helping-hand.work

Основните цели на Гръцката асоциация на треньорите по борба са грижата, защитата, насърчаването и популяризирането на интересите на нейните членове, както и тяхното научно и треньорско обучение, популяризирането на спорта борба чрез сътрудничество със спортни организации както на национално, така и на общоевропейско и световно ниво. Организиране на дни, конференции и семинари за обучение.

 

Уебсайт: https://www.proponitespalis.gr 

Виртуална библиотека

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas.

„Sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit. sed quia non numquam qui ratione voluptatem sequi nesciunt. 

Резултати от проекта:

D 2.1: DEAF_WRESTLE Ръководство

D 2.2: DEAF_WRESTLE Глосар

D 3.1: DEAF_WRESTLE Разработване на учебна програма

D 3.2: DEAF_WRESTLE Програма за микрообучение

D 4.1: DEAF_WRESTLE Онлайн програма за микрообучение

D 4.2: Предоставяне на онлайн курсове DEAF_WRESTLE

D 4.3: DEAF_WRESTLE Онлайн обучения

D 5.1: План за разпространение и устойчивост, уеб ресурси и комуникационни материали

D 5.2: Уеб срещи с професионални спортисти като ролеви модели

D 5.3: Събития за популяризиране - спорт

Г 5.4: Международна конференция

Г 5.5: Политически препоръки